EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekben

Kézimunka KlubKedves Érdeklődők!

Újra találkozunk 2019. október 17-én 17 órakor a Relax teremben. Ebben a hónapban a tobozok díszítésével foglalkozunk, a mostani foglalkozáson egy egyszerű, de nagyon mutatós színezést mutatok meg.

gyógyteaBár az orvostudomány ma már csodákra képes, mégsem merülhet feledésbe az a gyógyító tudás, amit az emberiség, a népgyógyászat évszázadok alatt felhalmozott. Ennek a tudásnak a mindennapi használatáról beszélgettünk október 3-án Rózsika nénivel, akit legtöbben a Bajon található mesebeli gyógynövénykertje miatt ismernek.


Kabaré a könyvtárban


A 14. Országos Könyvtári Napok alkalmából író-olvasó találkozót szervezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2019. október 2-án. A program a Nemzeti Kulturális Alap és az Informatikai és Könyvtári Szövetség támogatásával valósult meg.
Fehér Boldizsár mesélt pályájáról, hogyan lett geg- és kabaréjelenetek írójából a Rádiókabaré állandó munkatársa. Majd később Fábry Sándor humorista mellett dolgozott. 2015-ben kezdett első önálló regényének megírásához, mely Vak majom címen jelent meg tavaly. A három bölcs majom szobor motívumának „hivatalos” jelentése, hogy aki nem lát, nem hall és nem beszél, azt elkerülik a bajok. Erre cáfol rá a főhős ebben a humorral fűszerezett egzisztencialista regényben. Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nevéhez fűződik a #Sohavégetnemérős című zenés játékfilm forgatókönyvének megírása is.


Kedves Olvasóink, Látogatóink!


A Bibliobox a könyvtári könyvek visszavételére szolgál! Nem kérünk (ajándékba sem) penészes, foltos, könyveket a 60-as évekből! Kérjük kérésünket tiszteletben tartani. Biztonsági okokból a bejárat kamerával megfigyelt terület.


Köszönettel: Sinkó Ildikó igazgató


Immár negyedik alkalommal járt nálunk a sokoldalú Lackfi János író, költő, műfordító. Az író-olvasó találkozó aktualitását a tavaly megjelent Levágott fül című regény, és a 2019-ben napvilágot látott Minden napra egy sztori című egyperces-novellagyűjteménye adta.

2019. augusztus 14-én reggel ifjú könyvklubtagjaink mind eljöttek hozzánk, hogy egy egész napot töltsenek velünk és a Harry Potter könyvsorozat szereplőivel. 

A képregény az irodalom és a képzőművészet sajátos keveréke, amit gyakran a kilencedik művészetnek neveznek. Egymás után következő képek sorozata, amelyek egy történetet mesélnek el. Eredetileg csak egyszerű, szórakoztató sztorikat díszítettek képsorozatokkal, mára azonban széles körben kedvelt műfajjá nőtte ki magát, ez tapasztalható a tatai könyvtár olvasói körében is.


Ingyenes nyári kreatív írás tábor indul Turczi István vezetésével, 2019. július 5-9. között (4 éjszaka). Helyszín: az ország egyik legszebb vidékén, Neszmélyen a Holt-Dunaágnál.

A könyvtár vendége volt május 15-én R. Kelényi Angelika író. Nem érkezett egyedül, hiszen meglepetésvendégként magával hozta az Álomgyár Kiadó másik szerzőjét, Baráth Viktóriát. Mindketten beszéltek könyveikről, az írás nehézségeiről és szépségeiről, valamint a kiadóhoz fűződő viszonyukról.

kviddics

Januártól új, ifjúsági program, Harry Potter Könyvklub indult könyvtárunkban. Az első alkalmon a Potter-univerzumról általánosságban folyt a csevegés, de az esemény végére még annyi megbeszélnivalónk maradt, hogy úgy határoztunk, még hét alkalmon keresztül tartunk Harry Potter Könyvklubot, mikor is mindegyik alkalmon a sorozat egy-egy kötetét vesszük majd elő.

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co